ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

volcanological museum nisyrosΒρίσκεται στο χωριό Νικειά και αποτελεί το πρώτο, και μέχρι σήμερα, το μοναδικό ηφαιστειολογικό μουσείο της Ελλάδας.  Οι κύριοι χώροι του Μουσείου φιλοξενούν τις εξής θεματικές ενότητες: Γένεση και δομή ηφαιστείων-Ηφαιστειακές διεργασίες και Προϊόντα-  Τα ηφαίστεια της Ελλάδας- Το ηφαίστειο της Νισύρου και τα άλλα ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας και Ηφαίστεια-Περιβάλλον-Άνθρωπός. Το μουσείο διαθέτει εκτός από τον εκθεσιακό χώρο, στον οποίο περιλαμβάνονται όλα τα πετρώματα της Νισύρους, όπως και πετρώματα άλλων ηφαιστείων και χώρους προβολής ενημερωτικού υλικού.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού του Μανδρακίου. Η έκθεση του διαρθρώνεται σε ενότητες που καλύπτουν όλη την ιστορική διαδρομή του νησιού, από την προϊστορική έως την μεταβυζαντινή περίοδο.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ:

Το Λαογραφικό Μουσείο Νισύρου στεγάζεται σε ένα διώροφο αρχοντικό του 18ου αιώνα που έχει αποκατασταθεί από το Δήμο, στα σκαλιά προς την Μονή της Παναγίας Σπηλιανής στο Μανδράκι. Οι χώροι του μουσείου είναι έτσι διαμορφωμένοι ώστε να περιλαμβάνουν όλα τα δωμάτια ενός παραδοσιακού Νισύρικου σπιτιού, όπως την κουζίνα, τον φούρνο και την κρεβατοκάμαρα (τη λεγόμενη “μονή”). Στο μουσείο παρουσιάζονται διάφορα χρηστικά -κυρίως- αντικείμενα λαϊκής τέχνης τα οποία δεν χρησιμοποιούνται σήμερα. Αλέτρια, δρεπάνια, σκάφες, χειρόμυλοι είναι μερικά από τα καθημερινά αντικείμενα των κατοίκων του νησιού. Επίσης, υπάρχει μεγάλη συλλογή από κεντήματα, υφαντά, διάφορα έγγραφα καθώς και φωτογραφικό υλικό από ντόπιους του νησιού που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του τόπου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κρεβατοκάμαρα, η λεγόμενη “μονή”. Ήταν ο χώρος που ξεκουράζονταν ολόκληρη η οικογένεια και περιελάμβανε δύο χώρους φύλαξης, το κελάρι και το γκλαβάνι, όπου συνήθιζαν οι Νισύριοι να αποθηκεύουν ρούχα, σκεπάσματα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Περιέχονται εκθέματα της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιανής και της ενορίας της Παναγίας ποταμητίσσης Μανδρακίου. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται ιερά εκκλησιαστικά κειμήλια, άμφια ιερών ναών, Ιερά Ευαγγέλια, Ιερά Σκεύη, Ιερές Εικόνες και δώρα-αντικείμενα αξίας ως τάξιμο προς την Ιερά Μονή. Σε όλα τα μουσεία υπάρχει αντίτιμο εισιτηρίου.

Ενοικίαση Αυτοκινήτων

Κατά την παραμονή σας στο νησί , μπορείτε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας, αλλά και για να θαυμάσετε τα αξιοθέατα. Το γραφείου μας, σας παρέχει διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων, για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Make your Reservation Online

Βρείτε Ξενοδοχείο

Βρίσκουμε για εσάς το καλύτερο δωμάτιο σε ξενοδοχείο ή σε παραδοσιακούς ξενώνες (σπηλάδια) , στην καλύτερη δυνατή τιμή και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Επιλέξτε εσείς μόνο τις ημερομηνίες και όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουμε εμείς.

Μάθετε Περισσότερα

Στοιχεία Επικοινωνίας

diakomichalis nisyros travel agency

Μανδράκι, Νίσυρος, 85303 Δωδεκάνησα, Ελλάδα Τηλ.: +30 6932006894 / 6972947320 / 6977735229 / 2242031459
Email: info@visitnisyros.gr